"...The best way to predict the future is to design it ..."
Alan Kay
Publikacje Oryginalne
- 1.
-
Janiszewska-Turak, E., Rybak, K., Grzybowska, E., Konopka, E., & Witrowa-Rajchert, D. (2021). The Influence of Different Pretreatment Methods on Color and Pigment Change in Beetroot Products. Molecules, 26(12), 3683.
- 2.
-
Piotrowski, D., Kostyra, E., Grzegory, P., & Janiszewska-Turak, E. (2021). Influence of drying methods on the structure, mechanical and sensory properties of strawberries. European Food Research and Technology, 247, 1859–1867, https://doi.org/10.1007/s00217-021-03682-5
- 3.
-
Janiszewska‐Turak, E., Bąk, P., Krzykowski, A., & Witrowa‐Rajchert, D. (2020). The influence of the carrier addition and spray drying temperatures on physicochemical properties of microencapsulated carrot juice powder. International Journal of Food Science & Technology.
- 4.
-
Janiszewska‐Turak, E., Hornowska, Ł., Pobiega, K., Gniewosz, M., & Witrowa‐Rajchert, D. (2020). The influence of Lactobacillus bacteria type and kind of carrier on the properties of spray‐dried microencapsules of fermented beetroot powders. International Journal of Food Science & Technology.
- 5.
-
Krzykowski, A., Dziki, D., Rudy, S., Gawlik-Dziki, U., Janiszewska-Turak, E., & Biernacka, B. (2020). Wild Strawberry Fragaria vesca L.: Kinetics of Fruit Drying and Quality Characteristics of the Dried Fruits. Processes, 8(10), 1265.
- 6.
-
Janiszewska-Turak, E., & Witrowa-Rajchert, D. (2020). The influence of carrot pretreatment, type of carrier and disc speed on the physical and chemical properties of spray-dried carrot juice microcapsules. Drying Technology, 1-11.
- 7.
-
Bednarska, M.A., Janiszewska-Turak, E. The influence of spray drying parameters and carrier material on the physico-chemical properties and quality of chokeberry juice powder. J Food Sci Technol 57, 564–577 (2020). https://doi.org/10.1007/s13197-019-04088-8
https://rdcu.be/bQZFE
- 8.
-
Janiszewska-Turak E., Sak A., Witrowa-Rajchert D., The influence of carrier material on the stability of chokeberry juice microcapsules , International Agrophysics, 2019, 33, 517-525
doi: 10.31545/intagr/113530
- 9.
-
Janiszewska-Turak E. Roman N., (2019) Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych, Przemysł Spożywczy, 73, DOI 10.15199/65.2019.5.5
- 10.
-
Jedlińska A., Samborska K., Janiszewska-Turak E., Witrowa-Rajchert D., Seuvre A-M., Voilley A., Physicochemical properties of vanilla and raspberry aromas microencapsulated in the industrial conditions by spray drying, Journal of Food Process Engineering, 41(7), e12872
DOI: 10.1111/jfpe.12872
- 11.
-
Janiszewska-Turak E., Dellarosa N., Tylewicz U., Laghi L., Romani S., Dalla Rosa M. and Witrowa-Rajchert D., The influence of carrier material on some physical and structural properties of carrot juice microcapsules, 2017, Food Chemistry 2017, Vol. 236, s. 134-141. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.03.134
- 12.
-
Janiszewska E., Jedlińska A., Witrowa-Rajchert D., Effect of homogenization parameters on selected physical properties of lemon aroma microcapsules, Food and Bioproduct Processing, (2015), 94, 405-413. http://dx.doi.org/10.1016/j.fbp.2014.05.006.
- 13.
-
E. Janiszewska, Microencapsulated beetroot juice as a potential source of betalain, Powder Technology, 2014, 264, 190–196.
- 14.
-
Janiszewska E., Sakowski P., Effect of the ultrasound on the carrot juices freezing process, Inżynieria Rolnicza, 2013, 4 (148), T.2, 281-290
- 15.
-
Aleksandra Jedlińska, Emilia Janiszewska, Mateusz Stasiak, Dorota Witrowa-Rajchert, Właściwości fizyczne waniliowych aromatów proszkowych o zróżnicowanym składzie chemicznym części aromatycznej, Nauki Inżynierskie i Technologie, 2013, 2,
- 16.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D. Czapski J., Kidoń M., The effect of the applied drying method on physical properties of purple carrot pomace, International Agrophysics, 2013, Vol. 27, No. 2, 143-149
- 17.
-
Janiszewska E., Arciszewska M., Witrowa-Rajchert D., Zależność między efektywnością mikrokapsułkowania aromatu wanilinowego i właściwościami fizycznymi uzyskanych proszków. Żywność Nauka Technologia Jakość, 2013, 3 (88),174-186.
- 18.
-
Jedlińska A., Janiszewska E., Śledź M., Witrowa-Rajchert D. Właściwości fizyczne aromatu pomarańczowego uzyskanego w warunkach przemysłowych. Aparatura Badawcza i Dydaktyczna, 2013, 2, 135-140.
- 19.
-
Sakowski P., Janiszewska E., Zmiany barwy soku marchwiowego w czasie obróbki ultradźwiękami, Acta Agrophysica, 2013, 20 (1), 161-171.
- 20.
-
Janiszewska E. Włodarczyk J., Influence of spray drying conditions on the beetroot pigments retention after microencapsulation process, Acta Agrophysica, 2013, 20(2), 343-356.
- 21.
-
Janiszewska E., Olszak G., Morfologia proszków otrzymanych podczas suszenia rozpyłowego – Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2013, 572, 33–42.
- 22.
-
janiszewska E., Sakowski P., Wpływ stopnia zagęszczenia soku marchwiowego oraz rodzaju zamrażania na parametry procesu zamrażania, Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2012, 571, 49-58
- 23.
-
Janiszewska E., Krupa K., Witrowa-Rajchert D., Wpływ sposobu homogenizacji na wybrane właściwości fizyczne otrzymanych metodą suszenia rozpyłowego mikrokapsułek aromatu cytrynowego, Acta Agrophysica, 18 (2), 2011, 287-296
- 24.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Wpływ parametrów suszenia na ilość aromatu podczas przechowywania, Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2010, nr 552 str. 83-94
- 25.
-
Cupiał D., Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Badanie wybranych właściwości fizycznych hydrolizatu białkowego suszonego rozpyłowo. Acta Agrophysica, 2010, nr 177, Vol. 15 (1), s. 55-64
- 26.
-
Janiszewska E., Śliwińska D., Witrowa-Rajchert D., Wpływ zawartości aromatu cytrynowego na wybrane właściwości fizyczne mikrokapsułek, Acta Agrophysica, 2010, 16 (1), str. 59-68
- 27.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., The influence of morphology of powders on the effect of microencapsulation of rosemary aroma during spray-drying. International Journal of Food Science and Technology, 2009, Vol. 44, nr 12, s. 2438-2444,
(streszczenie)
- 28.
-
Janiszewska E., Cupiał D., Witrowa-Rajchert D., Wpływ parametrów suszenia rozpyłowego na jakość hydrolizatu białkowego, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 5, 2008, 206-216
- 29.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Efektywność mikrokapsułkowania aromatu rozmarynowego i cytrynowego przy zmiennych parametrach procesu suszenia rozpyłowego, Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 2008, 6, 101-102
- 30.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Mikrokapsulacja aromatu rozmarynowego podczas suszenia rozpyłowego, Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego. 2007, 17(2), 33-36.
- 31.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D.: The influence of spray drying parameters on rosemary aroma microcapsulation process. Polish Journal of Food Nutrition Sciences ,2007, 57(3A), 41-43