STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

dr inż.

Emilia Janiszewska-Turak

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

 

"...Enjoy what you do :) ..."

 

Ting Xu

 

 

  1. Domian E., Janiszewska E., Krystalizacja – rozdział w podręczniku „Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności” Wydawnictwo SGGW, 2012, 405-418.

  2. Pałacha Z., Janiszewska E., Zamrażanie produktów spożywczych - rozdział w podręczniku „Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności”, Wydawnictwo SGGW, 2012, 252-281

  3. Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Wybrane właściwości fizyczne roztworów stosowanych jako nośniki w procesie mikrokapsułkowania aromatów., Jakość i bezpieczeństwo żywności wyzwaniem XXI wieku. Monografia Wydawnictwo Naukowe PTTŻ (red. T. Sikora), Kraków 2010, str. 105-114

  4. Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Właściwości fizyczne mikrokapsułek aromatów spożywczych otrzymanych w wyniku suszenia rozpyłowego., Wpływ procesów technologicznych na właściwości materiałów i surowców roślinnych. Monografia Wydawnictwa Naukowego FRNA, 2010,

  • 1.
  • Jedlińska A., Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Seuvre A.M., Voilley A., The physicochemical properties of industry microencapsulated grapefruit aroma, materiały 19th International Drying Symposium (IDS 2014) Lyon, France, August 24-27, 2014