"...Do your best and be good at everything what you do..."
Ting Xu
Publikacje Przeglądowe
- 1.
-
Małgorzata Nowacka, Magdalena Dadan, Monika Janowicz, Artur Wiktor, Dorota Witrowa-Rajchert, Ronit Mandal, Anubhav Pratap-Singh, Emilia Janiszewska-Turak,
Effect of nonthermal treatments on selected natural food pigments and color changes in plant material, COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY,
https://doi.org/10.1111/1541-4337.12824
- 2.
- 3.
-
Grzegory P., Piotrowski D., Janiszewska-Turak E. 2019, Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek Przemysł Spożywczy 8, DOI:10.15199/65.2019.8.8
- 4.
-
Janiszewska-Turak E., Sierszak D., Hankus M., Pałacha Z. Woda w przemyśle spożywczym : analiza wybranych zastosowań Przemysł Spożywczy 2017, T. 71, nr 8, s. 46, 48-50
- 5.
-
Janiszewska-Turak E., Sierszak D., Hankus M., Pałacha Z. Wybrane zastosowania dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym. Przemysł Spożywczy 2017, T. 71, nr 7, s. 28-32
- 6.
-
Janiszewska-Turak, E. (2017). Carotenoids microencapsulation by spray drying method and supercritical fluid micronization.Food Research International 2017, Vol. 99, Part 2, s. 891-901
Doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2017.02.001
- 7.
-
Królczyk J., Dawidziuk T., Janiszewska-Turak E., Sołowiej B., Zagospodarowanie serwatki na przykładzie wybranego zakładu mleczarskiego, Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2015, 2, 112-118.
- 8.
-
Królczyk J., Dawidziuk T., Janiszewska-Turak E., Sołowiej B., The Use of Whey and Whey Preparations in the Food Industry - a Review, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, volume 66, number 3, 2016 (w druku). DOI: 10.1515/pjfns-2015-0052
- 9.
-
Janiszewska E. Witrowa-Rajchert D., Rój E. Metody i kierunki wykorzystania mikronizacji nadkrytycznej. Żywność Nauka Technologia Jakość, 2013, 9, 5-15
- 10.
-
Cybulska J., Zdunek A., Sitkiewicz I., Galus S., Janiszewska E., Łaba S., Nowacka M., Możliwości zagospodarowania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 2013, Vol. 9, 22-24
- 11.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Aromaty w przemyśle spożywczym, Agro Serwis 2009, 18(23), 24-25
- 12.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Mikrokapsułkowanie aromatów. Przemysł Spożywczy, 2006, 5, 40-45 (dostępne na stronie http://przemyslspozywczy.eu/)
- 13.
-
Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Ekstrakcja nadkrytyczna w przemyśle spożywczym. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2005, 4(45), 5-16