STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

dr inż.

Emilia Janiszewska-Turak

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

2.jpg"...Do your best and be good at everything what you do..."

Ting Xu

Publikacje Przeglądowe

  • 1.
  • Małgorzata Nowacka, Magdalena Dadan, Monika Janowicz, Artur Wiktor, Dorota Witrowa-Rajchert, Ronit Mandal, Anubhav Pratap-Singh, Emilia Janiszewska-Turak,
    Effect of nonthermal treatments on selected natural food pigments and color changes in plant material, COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY,
    https://doi.org/10.1111/1541-4337.12824

  • 2.
  • 3.
  • Grzegory P., Piotrowski D., Janiszewska-Turak E. 2019, Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek Przemysł Spożywczy 8, DOI:10.15199/65.2019.8.8

  • 4.
  • Janiszewska-Turak E., Sierszak D., Hankus M., Pałacha Z. Woda w przemyśle spożywczym : analiza wybranych zastosowań Przemysł Spożywczy 2017, T. 71, nr 8, s. 46, 48-50

  • 5.
  • Janiszewska-Turak E., Sierszak D., Hankus M., Pałacha Z. Wybrane zastosowania dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym. Przemysł Spożywczy 2017, T. 71, nr 7, s. 28-32

  • 6.
  • Janiszewska-Turak, E. (2017). Carotenoids microencapsulation by spray drying method and supercritical fluid micronization.Food Research International 2017, Vol. 99, Part 2, s. 891-901
    Doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2017.02.001

  • 7.
  • Królczyk J., Dawidziuk T., Janiszewska-Turak E., Sołowiej B., Zagospodarowanie serwatki na przykładzie wybranego zakładu mleczarskiego, Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2015, 2, 112-118.

  • 8.
  • Królczyk J., Dawidziuk T., Janiszewska-Turak E., Sołowiej B., The Use of Whey and Whey Preparations in the Food Industry - a Review, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, volume 66, number 3, 2016 (w druku). DOI: 10.1515/pjfns-2015-0052

  • 9.
  • Janiszewska E. Witrowa-Rajchert D., Rój E. Metody i kierunki wykorzystania mikronizacji nadkrytycznej. Żywność Nauka Technologia Jakość, 2013, 9, 5-15

  • 10.
  • Cybulska J., Zdunek A., Sitkiewicz I., Galus S., Janiszewska E., Łaba S., Nowacka M., Możliwości zagospodarowania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 2013, Vol. 9, 22-24

  • 11.
  • Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Aromaty w przemyśle spożywczym, Agro Serwis 2009, 18(23), 24-25

  • 12.
  • Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Mikrokapsułkowanie aromatów. Przemysł Spożywczy, 2006, 5, 40-45 (dostępne na stronie http://przemyslspozywczy.eu/)

  • 13.
  • Janiszewska E., Witrowa-Rajchert D., Ekstrakcja nadkrytyczna w przemyśle spożywczym. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2005, 4(45), 5-16