STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

dr inż.

Emilia Janiszewska-Turak

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

5.jpg

Przedmioty jakie prowadzę:

Inżynieria procesowa - ćwiczenia dotyczące: Filtracji, Wymiany ciepła, Wymienników, Odparowania, Krystalizacji, Destylacji oraz Suszenia.

Informatyka II – ćwiczenia (zagadnienia – bazy danych w tym bazy patentowe, Microsoft Word Excel Power Point, Table Curve  2d).

Współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu:

- dla specjalności Inżynieria żywności- wykład z nowoczesnych technik mikrokapsułkowania.

- dla specjalności Biotechnologia/Technologia – ćwiczenia z procesów membranowych.

Inżynieria żywności

– dla specjalności Inżynieria żywności - wykład z mikrokapsułkowania (nastawienie na przemysł spożywczy) oraz na studiach zaocznych ćwiczenia z mikrokapsułkowania oraz pian.

- dla specjalności Bezpieczeństwo żywności - ćwiczenia.

Projektowanie produktu

Inżynieria procesowa II – ćwiczenia i wykłady z odparowania.

Rysunek techniczny – ćwiczenia dotyczące: Wymiarowanie, Sprzęgła i napędy, Rurociągi i armatura.

Zajęcia ze studentami z wymiany zagranicznej w ramach programu ERASMUS.