STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

dr inż.

Emilia Janiszewska-Turak

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

3.jpg

Organizacja konferencji

  • Członek komitetu organizacyjnego VIII Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności nt.: "Żywność przyszłości-czyli jaka?" Warszawa, 23-24 listopad 2011;
  • Członek komitetu organizacyjnego XL Sesji Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk “Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu”, 29 06 -1 07 2011, Warszawa
  • Członek komitetu organizacyjnego II Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 9-11 VI 2010;
  • Członek komitetu organizacyjnego VII Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności nt.: "Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych" Warszawa, 3-4 grudnia 2009;
  • Sekretarz VI Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, 6-7 grudnia 2007;

 Redakcja materiałów

  • Recenzent w czasopismach: Food Research International, Drying Technology, International Journal of Food Sciences and Technology, Food and Bioprocess Technology, Polish Journal of Chemical Technology,
  • Co-editor w czasopiśmie Food Research International 2012-2015,
  • Redakcja Zeszytów Problemowych Postępów Nauk Rolniczych  PAN “Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności”, 2011, Warszawa,
  • Redakcja materiałów XL Sesji Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk “Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu”,  2011, Warszawa,
  • Redakcja materiałów konferencyjnych VI Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności nt.: „Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności”, Warszawa, 2007.

 Działaność na uczelni

  • Opiekun praktyk studenckich – 2013, 2014
  • Opiekun studiów zaocznych w latach 2009-2013,
  • Członek Komisji Rekrutacyjnej na Wydziale Nauk o Żywności w latach 2009 -2012,
  • Członek Rady Doktorantów SGGW oraz Komisji Rewizyjnej - 2006,
  • Współorganizator IP “Functional Ingredients for Tailored Food”, (pierwsze szkolenie IV 2011r we Francji, drugie szkolenie III 2012, trzecie szkolenie IV 2013 Cork Irlandia),
  • Czynny udział w Dniach SGGW lata 2008, 2009, 2010; 2011.
  • Promotor pomocniczy w przewodzie doktorskim mgr P. Grzegory.